Celý rok od otevření prodejny utekl jako voda. Bylo to trochu náročné, vždyť jsme první medovinová prodejna v Česku i v Evropě a tudíž se nebylo úplně kde inspirovat. Ale rozhodli jsme to dělat tak, jak to cítíme, nabízet jen ty nejkvalitnější produkty a tím si pomalu získávat nové zákazníky.

Během celého roku jsme pro připravovali i spoustu akcí, dokonce jsme spolupořádali celostátní soutěž Medovina roku. Jako nejzajímavější degustační akce byly hodnoceny Týdny medoviny zaměřené na speciální druhy nebo medoviny ze zahraničí. Rozhodně největší ohlas měly polské medoviny. V těchto tématikcých týdnech budeme dále pokračovat i během léta.

Také se velkému zájmu těšily degustační večery s výrobci medovin. Měli jsme tu již pana Tomku ze Slovenska, Jaroslava Lstibůrka, ale i Jiřího Slámu se svým otcem, který výrobu medoviny na Vysočině započal. Během léta nebude žádný degustační večer s výrobcem, ale začneme zase po skončení včelařské dřiny, v září - říjnu. Předběžně přislíbili účast výrobci Miroslav Zelený, jehož všechny Přibyslavské medoviny bodují na nejvyšších příčkách u odborníků i veřejnosti, a Vladimír Slanař, který získal 1. místo v kategorii metheglin ze 40 druhů medovin. Napište nám, koho z výrobců byste rádi poznali osobně.

Podívejte na fotky z degustací, které jsme dosud nepublikovali

Fotky z akcí většinou publikujeme na Facebookovém profilu. Sledujete nás?

Dnes jsem pro vás nahrál i na naše webovky vybrané fotografie z proběhlých akcí a degustací v tomto roce:

100 medovin v nabídce a nejen medoviny

Během celého uplynulého roku jsme stále doplňovali a obměňovali sortiment až jsme v květnu překročili magickou hranici 100 druhů medovin. Rozšířili jsme také nabídku druhových a ochucených medů, medové kosmetiky, ale přidáváme postupně i další doplňkové produkty - medové perníčky nebo zdravé chytré kaše na snídani. Aktuálně jsme například zařadili do prodeje svěží a lahodné medovo-bylinné limonády Mellos ze Slovenska. Máme 3 druhy.

Během léta rozšíříme nabídku prodejny i o medová piva, na základě velkého zájmu o smolenický Medobeer. 

Na červenec (11.-15.7.) plánujeme Týden archívních medovin. Otevřeme pro vás medoviny, které v běžné degustační nabídce většinou nejsou.

Pojďte tento pátek slavit s námi!!

Společně oslavíme v pátek 30.6. večer 1. výročí otevření degustační prodejny. Více se dočtete u akce.

Připomínáme, že celé léto můžete každou středu přijít na ochutnávku domácích medovin a nových vzorků. Dneska jsme kromě medového piva koštli opět i polskou medovinu.


Těším se na shledanou při skleničce medového vína

Jiří Pouček

Obrázky k článku