Včelařství Smolík
Medovina višňová
Sladká višňová medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Ve vůni i chuti je višeň ohromující, v chuti jemně nahořklá až trpká. Prostě tekuté višně v medu.
- Česko
- CZ2426
- 0,500 l
Přehled posledních novinek v katalogu a nabídce degustačního klubu Medovinárny
Sladká višňová medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Ve vůni i chuti je višeň ohromující, v chuti jemně nahořklá až trpká. Prostě tekuté višně v medu.
Mimořádně sladká vinná medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Chuť opravdu ovládá sladkost medu, ale typický charakter a chuť odrůdy Zweigeltrebe zůstávají zachovány.
Sladkokyselá medovina z černého rybízu je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výrazně kyselejší, ale vynikající chuť rybízu.
Polosladká jablečná medovina je vyrobena řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výrazná, ale příjemně nahořklá chuť jablíček v podkresu medových tónů.
Výrazně voňavá a velmi sladká medovina vyrobená řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Výraznou sladkost vyvažuje příjemná vinná kyselinka. Jsou vám Müllerky málo sladké? tak pojďte do této medoviny!
Velmi sladká medová medovina vyrobená řízeným kvašením za studena, bez ohřevu. Nesířená. Tato medovina je prokvašená výrazně méně než ostatní medoviny a o to je sladší.
Jedná se o jednu z více osvěžujících, mladých medovin s krátkou dobou zrání. Díky sníženému obsahu včelího medu překvapí jemnou sladkostí s komplexním, květinovým charakterem s patrným akcentem angreštové kyselosti.
Sladká polská medovina "Svařený rybíz" kategorie dwójniak je vyráběná s rybízovou šťávou a s přídavkem hřebíčku.
Polosladká ovocná polská medovina "Svařená švestka" je vyráběná s přídavkem skořice. Ohřátá je vynikající.
Medovina prokvašená z druhového lipového medu z oblasti Českého lesa, který medovině dává specifickou vůni a chuť.
Speciální šípkovo-rakytníková vinná medovina kvašená s moštem odrůdy Frankovka.
Tradiční polosladká litevská medovina Trakai je pojmenována po starém hlavním městě Litvy a vyrábí se podle staré receptury.
Tradiční polosladká litevská medovina vyráběná podle receptu z roku 1959. Medovina má zlatavou barvu a vyrábí se z přírodního medu, lipových květů a jalovcových bobulí. Příjemně vyvážené chuti.
Zlatá včela se vyrábí procesem kvašení z roztoku v poměru 1 objem včelího medu + 2 objemy pramenité vody.
Medovina je vyráběná studenou cestou z květových medů oblasti CHKO Broumovsko.
Sezonní medovina vyráběná pouze na zimní období pro svůj typický charakter. Je vařená se šípky, sbíranými podél pláže. Po roce v běžném tanku medovina zraje dalších 10 měsíců v dubových sudech.
Osvěžující chuť medu spojená s hořkostí citrusových chmelů. Vařená polská medovina, dvakrát filtrovaná, s přídavkem chmele citra.
Medovina zrála 5 let v sudu po francouzské odrůdě Grenache noir, tak aby se dosáhlo nejlepšího možného chuťového profilu. Vůně je jemná a bohatá, s tóny červeného vína.
Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.
Unikátní medovina vyrobená s pouze z lokálních surovin z okolí obce Čeladná. Je kvašená z lokálních květových medů, šťávy borůvek z místních lesů a šťavnatých višní. Metoda studeného kvašení zachovává veškeré látky obsažené v medu.
Archivní přírodní medovina vyrobená studeným procesem, zachovává veškeré živiny obsažené v medu. Neobsahuje konzervanty a jiné chemické látky. Medovina byla založena v roce 2013.
Poctivá potštejnská medovina kvašená z květových medů a zrající půl roku v sudu po bourbonu z Kentucky. Voňavá chuť bourbonu, méně sladkosti
Sladce ovocná chuť zralých borůvek z farmy v podhůří Orlických hor si můžete vychutnat v limitované edici. Sladká vzpomínka na léto
Ovocná medovina z jihomoravského včelařství z Mutěnic vyráběná studenou cestou. Hroznový mošt v kombinaci s květovým medem se skvěle doplňuje a v chuti vyniká sladkost medu s dokonalou svěžestí hroznového moštu.
Medovina kvašená z květových medů a šťávy z borůvek. Nádherná světle rubínová barva, pronikavá vůně. Chuť je velmi bohatá vyvážená a kompletní, hutně ovocná. Sladkost medoviny je příjemně vyvážena kyselinkami a velmi jemnou hořkostí.
Medovina kvašená z květových medů a aróniového moštu od lokálních farmářů. Silná vůně arónie se rozlévá celou místností po otevření lahve. Chuť je hutně ovocná, velmi sladká s jemnou kyselinkou a hořkostí a lehkou trpkostí červených vín.
Medovina kvašená z letních květových medů a jablečného a kdoulového moštu. Vyvážená harmonická sladká ovocná chuť s jemnými tóny kyselinek. Velmi lehké osvěžující pití.
Medovina kvašená z letních květových medů a hruškového moštu z lokálního sadu. Jemná vůně hrušek a příjemná ovocná šťavnatá hrušková chuť. Lehká polosladká medovina.
Medovina kvašená ze šťávy z višní a vlastního květového medu. Opojná vůně a vynikající vyvážená chuť. Višně neztratily nic ze svého typického charakteru. Jedna z nejvydařenějších medovin.
Exotická dračí medovina kvašená ze španělského pomerančového medu s výrazným a typickým aroma a plnou citrusovou chutí. Příjemně sladká a jemně nahořklá. Vychutnávání této medoviny je opravdový zážitek.
Německá tradiční medovina kvašená z květových medů vlastní včelí farmy, vyráběná studenou cestou. Jemně nasládlá s příjemným medovým tónem v závěru.
Medovina je vyrobená z květového medu přirozeným dozráváním ve francouzských sudech systémem postupného staření Solera. Je výběrem nejlepších medovin, kdy stáří nejstarší složky je minimálně 5 let.
Za studena vyráběná medovina se sladce ovocnou chutí dokonale zralých rynglí.
Medovina vyrobená exkluzivně na přání Medovinárny s pravou vanilkou. Příjemná decentní vůně a chuť vanilky. Velmi vyvážená a jemná medovina, akorát na zimu nebo Vánoce.
Příjemně sladká medovina se sváteční kombinací koření a bylin
Medové víno s chilli je vyráběno studenou cestou a má příjemnou vůni po koření a jemnou pálivou chuť po chilli.
Medovina Z Českého ráje vyráběná studenou cestou d přídavkem propolisu
Medovina vyráběná studenou cestou z vlastních medů s přídavkem koření a chmele. Příjemná sváteční medovina s jemnou a vyváženou kombinací koření.
Medovina vynikajícího aroma a chuti, kterou získala z květu černého bezu. Je vyráběná studenou cestou z medů oblasti CHKO Broumovsko.
Jemně perlivý alkoholický nápoj vyrobený fermentací letního nektarového medu a hroznových šťáv. K výrobě je použito více odrůd, jejichž základem je Chardonnay z Blatničky. Kvašené na slupkách modré odrůdy Dunaj.
Novinka HIDROMIEL HELA z produkce španělského výrobce Hidromiel Odin. Nízkoalkoholická (4%) sezónní medovina (tzv. session mead), jemně perlivá, sladkokyselá i peprná.
Jemně perlivá polosladká norská medovina vyráběná spolu se šťávou z plodů marakujy. Passionfruit je ovocná a svěží odrůda s tropickým nádechem a spoustou chuti.
Vynikající a pikantní polosladká norská medovina vyráběná s kombinací borůvkové, malinové a jahodové šťávy chuťově podtržená chilli a vanilkou.
Polosladká norská medovina pronikavě rubínové barvy vyráběná kvašením z medu spolu s malinovou a citrónovou šťávou
Sladká norská medovina vyráběná spolu s jablečným moštem a dochucená skořicí a vanilkou a dozrává 1/2 roku v dubových sudech
Polosladká norská medovina vyrobená spolu s pomerančovou šťávou a kůrou. Mjød je víno vyrobené z medu a má prastaré kořeny v Norsku.
Sladká norská medovina vyrobená s typickým vánočním kořením, které navodí sváteční a odpočinkovou atmosféru. V ingrediencích nechybí skořice, kardamom, hřebíček, pomerančová kůra, muškátový oříšek, anýz nebo zázvor
Sladká norská vanilková medovina vyrobená z karamelizovaného smíšeného a 30% vřesového medu ve stylu Bochet. Katla je pojmenována po slavné islandské sopce
Vynikající sladká norská medovina kvašená z kaštanového medu dozrávaná 6 měsíců v Bourbon barelu.
Sladká norská medovina jantarové barvy a hutné chuti vyrobená ze tří druhů medu: španělského kaštanového, lokálního vřesového a horského etiopského medu.
Naše divokokvětá medovina vyrobená ze 100% irského medu, je první irskou medovinou vyrobenou z irského medu za posledních 200 let! Krásné vyjádření vůní a chutí West Corku v létě. Jedním douškem vás přenese na náš místní venkov.
Nádherná tříletá tradiční medovina fermentovaná z medu z pomerančových květů, která zrála posledních 12 měsíců v dubovém portském sudu. Vychutnejte si tuto lahodnou, suchou medovinu lehce vychlazenou.
Pikantní, delikátní medovina a zrající v sudu s hlubokou kořenitou bohatostí. Medovina má lehkou sladkost, která dává jemný prostor kořeněným tónům - jak v prvním dojmu, tak i v dlouhé dochuti, kde sudové zrání našlo své místo a dominuje zážitku.
Bohatá a sladká tmavá medovina s komplexní sladkostí, která je vyvážena svěží kyselinkou a lehce bylinnou hořkostí. Tento speciální nápoj je výsledkem spolupráce mezi Mjødgård a Viking Museum Ladby.
Letní medovina je lahodná a skvělá na hašení žízně. Její sladká medová chuť působí jako pozadí pro květinové a letní tóny, která dominují chuti této medoviny. Chuťově i vůní je velmi komplexní medovina, s jemnými náznaky a dojmy.
Svenova královská medovina. Bobule trnek dodávají medovině kyselost, která působí dojmem suché medoviny se svěží ovocnou chutí. Tužebník jilmový se v medovině dobře vyjímá a dává pikantní dochuť, která přetrvává v ústech. Dozrává s dubovými chipsy.
Dánská medovina z letního medu, s jablky, hřebíčkem, skořicí, kardamonem, zázvorem dozrává s dubovými chipsy. Má charakteristickou aromatickou vůni, připomínající Vánoce.
Velmi sladká medovina z pozdního letního medu a velkého množství jablečného moštu. Jablka dodávají medovině kyselost a vytvářejí v chuti příjemnou protiváhu k chuťově bohatému medu pozdního léta.
Chuťově bohatá a velmi sladká dánská medovina s medovou a hutnou chutí lesních bobulí jako ostružiny, lesní jahody nebo černý rybíz. Medovina dozrává s dubovými chipsy pro doladění výjimečné chuti.
Chuťově bohatá a velmi sladká dánská medovina s medovou a hutnou chutí lesních bobulí jako ostružiny, lesní jahody nebo černý rybíz. Medovina dozrává s dubovými chipsy pro doladění výjimečné chuti.
Dánské léto v lahvi. Bezová medovina je svěží, uhasí žízeň a je letní sladký, jak v chuti, tak vůni je bezový květ velmi výrazný a je jednoznačně jeho dominantním charakterem. Mix jarního a letního dánského medu
Svěží, ovocná a květinová dánská medovina je polosladká, kde použitý med v kombinaci s bylinami dodávají ovocný zážitek a snižují pocit sladkosti. Jedinečná medovina s velmi zvláštním charakterem a osobností.
Dánská medovina s chutí čistého medu. Ren Mjød se vyrábí výhradně z nejlepšího a nejchutnějšího medu pozdního léta a také malého množství medu lipového nebo vřesového.
Dánské léto v lahvi. Bezová medovina je svěží, sladká a letní. Uhasí žízeň a jak v chuti, tak vůni je bezový květ velmi výrazný a je jednoznačně její dominantním charakterem. Mix jarního a letního dánského medu
Svěží, ovocná a květinová dánská medovina je polosladká, kde použitý med v kombinaci s bylinami dodávají ovocný zážitek a snižují pocit sladkosti. Jedinečná medovina s velmi zvláštním charakterem a osobností.
Dánská medovina s chutí čistého medu. Ren Mjød se vyrábí výhradně z nejlepšího a nejchutnějšího medu pozdního léta a také malého množství medu lipového nebo vřesového.
Lahodná kombinace chmelu a medu podtržená hřebíčkem. Příjemná chuť knížecí medoviny nejlépe vynikne po ohřátí.
Louhování skořicové kůry v medovině zanechalo nezaměnitelnou chuť, kterou jsme nechali bez dalších bylin. Medový nápoj milovníků skořice, vhodný ke sladkému mlsání nebo i pod maso na vaření.
Stařený speciál s nádechem portského vína a dubového dřeva. Nedomedovaný. Lehký a osobitý nápoj specifické chuti.
Louhování konopí z povolených odrůd v medovině zanechalo nezaměnitelnou chuť, kterou jsme nechali bez dalších bylin.
Okouzlující jemná vůně rozkvetlých růží spojená s litevskou tradicí výroby medoviny. Sladká litevská medovina vyrobená kvašením z letního medu a s macerovanými květy divoké růže.