Podrobnosti

Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo v roce 2011 po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a v roce 2014 stočeno do láhví. Archivní  medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.

Vyrobeno z pečlivě vybraného medu od vlastních včel. Kvašení proběhlo podle starých receptur, kdy byl tento nápoj nazýván "nektarem bohů"  Optimální teplota pro konzumaci je 12 až 15 °C. 

Případná jemná sedlinka není na závadu. její vznik je možný díky tomu, že při výrobě nejsou používány stabilizátory a čiřidla.

Výrobek obsahuje kysličník siřičitý vzniklý přirozeným kvašením, jehož množství je nad hranicí, kdy je nutné uvádět siřičitany jako alergen.

Stručně o výrobci

Výrobce medovin a medových vín, která upoutají tím, že jsou výraznější prokvašené a méně sladké. Zajímavostí výroby jsou speciální druhy jako melomely či cysery.

Podrobnosti o výrobci: Jaroslav Lstibůrek