Cílem Týdne polské medoviny je seznámit širokou veřejnost s rozmanitostí světově proslulých polských medovin (v polštině miód pitny) spolu s konkrétní ochutnávkou až 20 nejzajímavějších druhů. Ochutnávka bude doprovázená výkladem o historii a výrobě tradiční medoviny a největších zajímavostech polské medoviny.

A jaké konkrétní medoviny budete moct ochutnat? Seznam vzorků najdete již dnes v našem katalogu na webu. Čím dřív k nám přijdete, tím větší budete mít výběr.

Víte, v jakém pořadí je budeme servírovat a proč?

Polská medovina

Od roku 2008 jsou polské medoviny registrovány Evropskou komisí jako zaručená tradiční specialita. Vyrábějí se ve 4 variantách, které vycházejí z množství použitého medu: czwórniak, trójniak, dwójniak a półtorak. V současné době najdeme v Polsku desítku výrobců, kteří vyrábí tradiční polskou medovinu a udržují tak více než tisíciletou tradici. Polská medovina získala oblibu po celém světě pro svoji dlouhodobě vysokou kvalitu. Výrobce najdete v prestižních mezinárodních soutěžích na prvních příčkách. Nabídka druhů medovin je také o něco širší, než jak ji běžně známe u české či slovenské produkce, velmi často jsou medoviny vyráběné s výrazně vyšším obsahem medu, kombinované s ovocnými šťávami a dozrávají až 10 let.

Každý, kdo má rád med a medovinu, by si tuto výjimečnou příležitost neměl nechat ujít. Polské medoviny v Česku nejsou běžně k dostání.

Informace o akci

Vstupné na akci: 150 Kč (v ceně ochutnávka základních 4 druhů polských medovin: czwórniak, trójniak, dwójniak a półtorak + ochutnávka druhových medů od polských včelařů). Kompletní nabídka do vypití zásob. Doporučujeme nenechávejte návštěvu až na sobotu!

Při rezervaci předem na našem webu: vstupné 90 Kč.

Oficiální zahájení proběhne: ve středu 8.2. od 17:00 hodin.

V dalších dnech bude otevřeno: čtvrtek - sobota 14-19 hod.

Více informací o celé akci najdete na webu: Týden polské medoviny.

Těšíme se Vaši návstěvu

Jiří Pouček
Hana Mullerová

Muzeum medoviny

Obrázky k článku