Tento týden jsem uskutečnil další exkurzi k našich východním medovinovým sousedům a přivezl jsem několik vydařených vzorků, které jsme tu v Praze ještě neměli. Kupříkladu jsem v jednom hlubokém sklepě poblíž Bratislavy koštoval z různých dubových sudů kvasící i zrající medové moky. Třeba velmi vznešené tóny měla medovina zrající v sudu po červeném víně. Netušil jsem, že se dá kombinovat medovina a čaj a že se tomu někdo v našich končinách věnuje. Uvědomil jsem si znovu, jaký rozdíl v chuťovém zážitku je mezi medovinami vyráběnými důsledně studenou cestu a mezi medovinami vařenými. Všechna tato medová vína pro vás otevřeme v úterý 4.dubna v 18:00, kdy proběhne úvodní hlavní degustace Týdne slovenské medoviny.

Během Týdne slovenské medoviny představíme cca 30 druhů medovin od téměř 15 výrobců. Nově ochutnáte Vidieckou medovinu, Topolčianské medoviny, Svätojurskou medovinu ve variantách Natur, Herbal a Tea, a nakonec i nové druhy Blatnické medoviny (zázvorovou a vanilkovou), ale i speciální barikovou edici. Kromě těchto novinek samozřejmě budou v nabídce všechny druhy medovin od Apimedu, Včelca, včetně limitovaných edicí. Dále Trenčianská a Tekovská medovina a na závěr všeho medového z dubových sudů 300leté pivnice Tomka medovina v ročnících 2015, 2014, 2012 a 2010.

Archívní řady v prodeji jen těchto 5 dní

Speciálně během tohoto týdne budou v prodeji archívní řady medovin - Bohemiana skořicová, starší barrique edice Včeloviny za výhodné ceny, ale i další specialitky. Pokud chcete doplnit váš archívek nebo koupit dárek pro výjimečnou příležitost, zastavte se!

Prodej nových druhů slovenských medovin začne 4.4., nicméně Svätojurskou Natur máme v prodeji již nyní, jako takové lákadlo na akci a hlavně jsem nevydržel ji neotevřít:-)

Jak to bude probíhat?

V rámci ochutnávky dostanete 5 vzorků různých typických medovin.

  • klasickou přírodní
  • jednodruhovou
  • kořeněno-bylinkovou
  • ovocnou
  • a archívní

Cena za ochutnávku: 5 vzorků 120,- Kč / při rezervaci předem 95,- Kč

Krátké řízené ochutnávky začíná vždy v celou hodinu od 15:00. V případě zájmu bude vedena i ochutnávka v 19:00. Pokud chcete být přednostně obslouženi, rezervujete si termín.

Otevřeno budeme mít i v sobotu, ale opět doporučujeme přijít co nejdřív:)


Zapište se tedy do diáře 4.-8. dubna od 14 do 19h - Týden slovenské medoviny 2017.

Na společnou koštovačku s vámi se těší
Jiří Pouček

Obrázky k článku