Čebelarstvo Oder

SI02

Rodinné včelařství nacházející se poblíž Mariboru s tradicí 3 generací. Výroba medoviny a šumivé medoviny.

Franc Oder
Slovinsko
Zgornja Polskava

Fotografie

Příběh výrobce

Včelařství Oder se poslední roky orientuje výhradně již jen na výrobu klasických a šumivých medovin. 
S výrobou medoviny začínali v 90. 20. století, ale komerčně teprve až po roce 2000. V roce 2005 začali experimentovat (a to doslova) s výrobou šumivé medoviny a to klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi.

Výroba šumivé medoviny je náročný proces, který vyžaduje 5-10 let.

Franc Oder má nejširší nabídku "medovinových šampaňských" ve Slovinsku a můžete vybírat ze 4 druhů:
  • Carnica - suchá z kěvtového medu
  • Nectar - polosladká z květového medu
  • Mana - polosladká z lesního medu
  • Anna - nejsladší ze smíšených medů

medovina

přírodní

Franc Oder: Medovina z květového medu - suchá
SI0201B

Medovina z květového medu - suchá

Suchá slovinská archívní medovina dlouhodobě vyzrálá a kvašená z květových medů.

Franc Oder: Medovina z květového medu - polosladká
SI0202B

Medovina z květového medu - polosladká

Polosladká slovinská archívní medovina kvašená z květových medů studnou cestou.

Franc Oder: Medovina z květového medu - sladká
SI0203B

Medovina z květového medu - sladká

Slovinská medovina kvašená z květových medů, sladká, vyráběná studenou cestou.

Franc Oder: Medovina z kaštanového medu - suchá
SI0204B

Medovina z kaštanového medu - suchá

Suchá slovinská archívní medovina kvašená z kaštanového medu a vyráběná studenou cestou.

Franc Oder: Medovina z kaštanového medu - polosladká
SI0205B

Medovina z kaštanového medu - polosladká

Polosladká slovinská archívní medovina prokvašená z kaštanového medu studenou cestou.

Franc Oder: Medovina z kaštanového medu - sladká
SI0206B

Medovina z kaštanového medu - sladká

Sladká slovinská medovina kvašená z kaštanového medu bez tepelné úpravy.

šumivá medovina

Franc Oder: Šumivá medovina Carnica - suchá
SI0211A

Šumivá medovina Carnica - suchá

Suchá šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny z květového medu

Franc Oder: Šumivá medovina Nektar z květového medu - polosladká
SI0212A

Šumivá medovina Nektar z květového medu - polosladká

Polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny kvašené z květových medů.

Franc Oder: Šumivá medovina Mana z medovicového medu - polosladká
SI0213A

Šumivá medovina Mana z medovicového medu - polosladká

Polosladká šumivá medovina ze Slovinska vyráběná druhotným kvašením v lahvi z medoviny prokvašené z lesního medu.

Franc Oder: Šumivá medovina Ana - sladká
SI0214A

Šumivá medovina Ana - sladká

Sladká šumivá slovinská medovina vyráběná druhotným kvašením v lahvi z dlouhodobě vyzrálé medoviny kvašené ze smíšených medů

Výroba medoviny

Medica je alkoholický nápoj vyrobený z medu. Jeho barva a chuť závisí na výrobní technologii, druhu a množství medu. Vhodné chlazenou medovinu pít jako aperitiv nebo jako dezertní nápoj s dezerty. Víme, že medovina nápojem našich předků, a proto stojí za zkoušku i dnes.

Penča medica - Šumivé medoviny
První výroba šumivé medoviny ve Slovinsku byla zahájen v roce 2005. Šumivá medovina se vyrábí tradiční metodou výroby šampaňského vyplývající ze sekundárního alkoholového kvašení medoviny a zrání v uzavřené láhvi.

Charakteristická vůně medu, osvěžující chuť a hravé šumivé malé bublinky pěnící medoviny.

Komerční výrobce

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...