Výroba medovin ve Slovinsku není zdaleka tak rozšířená jako v České republice nebo na Slovensku, ale zato zde jsou medoviny vyráběné výhradně studenou cestou, jako víno, a současně vždy bez přídavku koření nebo bylin. Posledních 10 let je zajímavostí většiny medovinařů vyroba pěnivé medoviny - medovinové šampaňské, druhotné kvašení v lahvi. Takové speciality u nás nenajdete. Mnoho dalších zajímavostí o jednotlivých výrobcích a detaily k výrobě se dozvíte celý týden.

Pokud opravdu chcete ochutnat něco výjimečného, zde na webu najdete podrobné informace o akci. Můžete přijít kdykoliv od úterý 17h do soboty 20h (tedy samozřejmě v otevírací době), ale pokud přijdete na večerní degustaci od 18h, čeká na vás i zmíněná šumivá medová specialita.

Zásoby medovin, vč. šampaňského, jsou však omezené, proto vám doporučujeme nenechávat návštěvu na konec týdne! Každopádně si raději rezervujte místo na konkrétní den a čas přes webový formulář, abychom věděli, že se k nám chystáte.

Spolu s koštem medovin, budete moct ochutnat i regionální druhové medy z Chorvatska.

Aktuální informace

Dnes v pátek od 18 do 20h proběhne mimořádná dopíječka zásob medovin pro členy Klubu přátel medoviny - panák za dvacku (archív za 50). Nestíháte? zavolejte na prodejnu.

V sobotu 7.10. jsme se stánkem na Smíchovské Náplavce na akci Dolce Vita a z personálních důvodů nebude současně otevřena kamenná prodejna.

Nový tým

Od září rozšiřujeme náš tým. Na stánkových akcích se setkáte s Jitkou a na prodejně vás většinu dní bude obsluhovat Daniela. Nasát informace o všech druzích medovin a dalších produktech v naší nabídce bude pro ně zpočátku náročné, tak se na ně první týdny nezlobte, pokud vám třeba nebudou schopny zodpovědět všechny dotazy nebo podat tak podrobné informace, které jsem vám dával osobně a které jsem získával skoro 5 let.

Těšíme se na další příjemná setkání s Vámi u skleniček plných medu!

Jiří Pouček

Obrázky k článku